• Digmarit ry - parempaa työpäivää luoville ja IT-aloille.
  • Digmarit ry - parempaa työpäivää luoville ja IT-aloille.
IPR-koulutus verkossa – tiedätkö tarpeeksi aineettomista oikeuksistasi?

IPR-koulutus verkossa – tiedätkö tarpeeksi aineettomista oikeuksistasi?


Kuvaus

15.11. klo 17–19. Verkkokoulutus.


Luovien ja ICT-alojen ammattilaisena on hyödyllistä tuntea omat oikeutensa, sillä ne vaikuttavat myös hinnoitteluusi. IPR tarkoittaa aineettoman omaisuuden oikeuksia (Intellectual Property Rights). Voidaan siis puhua aineettomasta pääomasta ja niihin liittyvistä oikeuksista. IPR jaetaan pääasiassa tekijänoikeuksiin ja teollisoikeuksiin.


Luovaa työtä tekevä henkilö tuottaa sisältöjä, jotka ovat tyypillisesti yhden tai useamman aineettoman oikeuden (IPR) piirissä. Kun näitä sisältöjä tai niihin liittyvää työtä myydään asiakkaille tai toimeksiantajalle, niin se, mitä asiallisesti myydään on usein juuri käyttöoikeuksia tai omistusoikeuksia näihin IPR:n kattamiin sisältöihin. Luovilla ja ICT-aloilla työskentelevillä henkilöillä on kuitenkin usein valitettavan vähän työkaluja IPR-asioiden käsittelemiseen ottaen huomioon kuinka keskeisiä IPR:t käytännössä ovat heidän tekemänsä työn kannalta.


Tämän koulutuksen tarkoituksena on auttaa luovan työn tai ICT:n parissa työskenteleviä ihmisiä ymmärtämään paremmin se oikeudellinen kehys, jonka puitteissa he luovat sisältöä. Koulutus tarjoaa työkaluja tilanteisiin, joissa on keskusteltava toimeksiantajien, asiakkaiden tai yhteistyökumppanien kanssa aineettomista oikeuksista ja niistä maksettavista korvauksista.


Koulutus kestää arviolta 3–4 tuntia ja järjestetään etäyhteyksin.


Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

  • Katsaus relevantteihin aineettomiin oikeuksiin (tekijänoikeus, tavaramerkki, malli, laki sopimattomasta menettelystä liiketoiminnassa).
  • Oikeuksista sopiminen yksinyrittäjän/konsultin, työntekijän ja pienen yrityksen näkökulmasta.
  • Case-esimerkkejä oikeuksien hallinnasta ja IPR:stä neuvottelemisesta.


Kouluttajana toimii Berggren Oy:n IPR-lakimies, OTM Arttu Ahava.

Kouluttajalle saa lähettää kysymyksiä ja toiveita koulutuksessa käsiteltävistä aiheista esimerkiksi liittyen oman toiminnan kannalta ajankohtaisiin kysymyksiin. Kysymykset info@digmarit.fi


Hinta:
Digmaritin jäsen (myös muiden Erton yhdistysten jäsenet) 40 €
Opiskelija tai työtön 25 €
Ei-jäsen 100 €


Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 10.11.

Huom! ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA.


Peruutusehdot

Huomioithan, että koulutuksiin ja tapahtumiin ilmoittautuminen on sitova. Kurssin hinta voidaan palauttaa vain sairaustapauksissa todistusta vastaan. Mikäli ilmoittautujia ei ole riittävästi, koulutus voidaan peruuttaa. Mahdollisista peruutuksista ilmoitamme erikseen ja palautamme osallistumismaksun.